Metković: Katarina Ujdur MOST-ova je kandidatkinja za gradonačelnicu

Danas je Most nezavisnih lista u Metkoviću održao konferenciju za medije na kojoj je predstavio svoju kandidatkinju za gradonačelnicu Metkovića na lokalnim izborima u svibnju sljedeće godine. Novinarima se uvodno obratio saborski zastupnik Nikola Grmoja, rekavši da je priča o Mostu počela u Metkoviću te da će u Metkoviću predstaviti i svoga prvoga kandidata za gradonačelnika.

To je dosadašnja zamjenica koja obnaša dužnost gradonačelnika Katarina Ujdur, za koju je Grmoja rekao da je primjer mlade osobe koja se nakon završenoga fakulteta vratila u Metković te se unatoč činjenici da ima uspješnu obiteljsku tvrtku odlučila uključiti u politiku i tako doprinijeti svome gradu. – Budući da već ima iskustva u upravljanju gradom, smatram da ima sve potrebne kvalifikacije da bude metkovska gradonačelnica u novome mandatu - rekao je Grmoja.

Katarina Ujdur prvo je zahvalila svojoj stranci na ukazanome povjerenju te je rekla da je ponosna na rezultate koji su ostvarili od 2013. godine do danas. – Prigovaraju nam da smo preselili u Zagreb, a ja sam ponosna na to što imamo ljude u Zagrebu koji nas predstavljaju i koji se bore za Metković i za bolju Hrvatsku. U zadnje četiri godine mi smo u Metkoviću uspjeli vratiti povjerenje u gradsku vlast. Dolaskom Mosta nezavisnih lista grad je prodisao, financijski smo stabilizirali Metković, odgovorno smo se ponašali prema gradskom proračunu koji smo koristili za razvoj grada, a ne kao bankomat, što je bila odlika naših prethodnika. Ušli smo u nove projekte, nekada to možda izgleda malo sporo, ali radimo što je najbolje moguće. Kandidiram se za gradonačelnicu Metkovića jer vjerujem da možemo učiniti još više, da Metković može postati grad koji će biti primjerom uspješnosti. Naša najveća pobjeda je što smo nakon preuzimanja vlasti iz starih gradskih struktura maknuli kriminal i korupciju te potaknuli druge mlade ambiciozne ljude da se uključe u politiku. Od kada se pojavio Most u Metkoviću se radi i gradi i razmišlja se o budućnosti – rekla je Ujdur.

Na kraju se novinarima obratio predsjednik Sabora RH Božo Petrov. – Kada smo se pojavili prije četiri godine, govorili su nam da odmah odustanemo, da nemamo šanse. Pokazalo se da kada vjerujete, kada zaista imate želju nešto promijeniti, kada se teži javnom interesu da to građani prepoznaju. Mi smo napravili tada čudo jer smo u tri godine izrasli od stranke lokalne razine na nacionalnu razinu. Govore nam da smo obiteljska stranka, prije su nam govorili da smo stranka iza koje netko stoji. Na kraju se pokazalo da su ljudi koji su sve pokrenuli u Metkoviću, isti ti koji su radili na nacionalnoj razini jer su vjerovali u ono što žele napraviti, vjerovali su da se grad može bolje voditi i da se država može bolje voditi. Mislim da ste svi svjesni što je Most napravio na lokalnoj razini. Vratiti 18 milijuna kuna duga u manje od dvije godine, a potom potpuno promijeniti političku scenu u Republici Hrvatskoj u tri godine, zasigurno će uči u anale političke povijesti Hrvatske. Katarina je osnivač Mosta, osoba koja je tu od samoga početka, osoba koja je s nama zajedno radila sve ovo vrijeme, osoba koja će nastaviti sa svim težnjama koji smo imali u samome početku kada smo osnivali Most. Zaista vjerujem da će ona pokazati da Metković ima mjesta za napredak, da mi možemo biti sredina koja može imati održiv i stabilan razvoj. To to smo pokazali s deset puta manjim resursima u protekle četiri godine. Nismo se uzdali u druge, uzdali smo se samo u ono što možemo sami. Pokazali smo zaista da se grad može voditi bez korupcije i bez klijentelizma – rekao je Petrov kojega su novinari potom zasuli raznim pitanjima, među kojima i o drugim kandidatima Mosta za gradonačelnike i načelnike. Petrov je odgovorio da će Most imati svoje kandidate u svim za nj važnim gradovima i općinama. O potencijalnom sukobu s HDZ-om na lokalnim izborima rekao je da mu je drago da se i tu događaju promjene te da HDZ nastoji kandidirati kvalitetne ljude. To je promjena do koje je doveo Most na dobrobit građana, a što se tiče rezultata u Metkoviću Petrov je uvjeren u pobjedu. (Grad Metković)