Metković: Osigurana sredstva za Dnevnu bolnicu

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan i zamjenik gradonačelnika Robert Doko u Zagrebu su održali radni sastanak s ministrom zdravstva prof.dr.sc. Milanom Kujundžićem na temu Dnevne bolnice Metković. Gradonačelnik Milan je naglasio koliko je stanovnicima doline Neretve, Gradu Metkoviću i Dubrovačko-neretvanskoj županiji važno osnivanje Podružnice OB Dubrovnik - Dnevne bolnice Metković, kako bi pacijentima omogućili kvalitetniju i dostupniju zdravstvenu zaštitu.

Ministar Kujundžić je dao suglasnost za taj projekt, rekavši kako je Ministarstvo iz EU fondova već osiguralo financijska sredstva. Specijalistički postupci poput ultrazvuka srca, dopplera krvnih žila, ultrazvuka dojki, spirometrije i mnogi drugi pregledi uskoro će biti dostupni i u Metkoviću, što Ministarstvo izuzetno veseli jer će pacijentima doline Neretve osigurati kvalitetniju zdravstvenu uslugu.

– Samo zajedničkim pristupom i suradnjom možemo napraviti bolje i više te našim građanima osigurati kvalitetniji život. Ovom prigodom posebno želim zahvaliti ministru Kujundžiću što je Gradu Metkoviću dao priliku za napredak, prepoznao potrebe naših stanovnika i iskazao spremnost u rješavanju problema – rekao je gradonačelnik Milan. (Grad Metković)