Ministrica kulture u radnom posjetu Vukovaru

Vukovar je posjetila ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek koju je u svom uredu primio gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima. Radni je to posjet gradu na Dunavu tijekom kojeg će ministrica Obuljen-Koržinek posjetiti Državni arhiv u Vukovaru, Muzej Vučedolske kulture, Gradsku knjižnicu Vukovar, a nazočit će i svečanom otvaranju stalne postave Zbirke Bauer u Gradskom muzeju Vukovar.

Gradonačelnik Penava je s ministricom razgovarao o mnogim bitnim pitanjima iz područja kulture vezanima za grad Vukovar među kojima se ističe aktualni projekt Arheološkog parka Vučedol, koji je sveobuhvatan i iziskuje ozbiljan pristup te pozornost više ministarstava.

„Partnerski surađujemo na navedenom projektu, a u tijeku je izrada idejnog projekta i studije izvodivosti", rekao je gradonačelnik Penava zahvalivši ministrici na posjeti te napomenuvši kako s Ministarstvom kulture Grad Vukovar ima suradnju na zavidnom nivou, što potvrđuje niz provedenih projekata, a jedan od takvih je otvaranje stalne postave Zbirke Bauer u Gradskom muzeju Vukovar.

Ministrica Nina Obuljen-Koržinek izrazila je osobno veliko zadovoljstvo što će tijekom svog boravka u Vukovaru nazočiti otvaranju stalnog postava Zbirke Bauer te tako zaključiti veliki projekt Vukova-Vučedol-Ilok.

Obuljen-Koržinek je također istaknula kako je Ministarstvo kulture, osim pomoći u obnovi Vukovara željelo pokazati kako kultura može biti pokretač razvoja. „Zadovoljna sam da gradonačelnik Penava pokazuje veliki interes za kulturu i vidi je kao područje razvoja grada Vukovara i tu ćemo zajednički surađivati", zaključila je ministrica kulture.

Na sastanku su se osim navedenih tema dotaknuli i Vukovarskog vodotoranja, koji je prijavljen na Program zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara za 2017., sanacije Mauzoleja Eltz, Državnog arhiva u Vukovaru, financijskoj podršci za manifestacije u kulturi, ali i brojnim drugim projektima vezanima za resor kulture, a uz gradonačelnika i ministricu istom su nazočili i pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vukovara Marina Sekulić te pročelnica Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture u Vukovaru Zdenka Predrijevac. (Grad Vukovar)