Designing Dialogue u rujnu

Mladi iz 4 države u Sv. Nedelji o modelima dijaloga sa donositeljima odluka

U organizaciji Grada Svete Nedelje kao koordinatora projekta, a uz partnerstvo Gradova Karsiyaka Belediyesi iz Turske,  Ayuntamineto De Bolanos De Calatrava iz Španjolske  i Centra za praćenje javnih politika iz Rumunjske u Svetoj Nedelji se od 16. do 23. rujna 2016. godine održava projekt strukturiranog dijaloga mladih s donositeljima odluka „ Designing Dialogue“.

 Radi se o projektu koji je financiran iz sredstava Europske unije u okviru programa ERASMUS+, a koji će okupiti 45 sudionika iz Hrvatske, Rumunjske, Turske i Španjolske.

 Mjesto održavanja projekta je u Gradu Sveta Nedelja, a sudionici će biti smješteni u Samoboru.

 Cilj projekta je stvoriti model dijaloga između mladih i donositelja odluka koji će se provoditi na lokalnoj/regionalnoj/nacionalnoj razini, kao i povezivanje procesa strukturiranog dijaloga i modela dijaloga s mladima u svrhu izrade učinkovitih strategija. Model dijaloga biti će osnova za lokalne aktivnosti u partnerskim zemljama, a u slučaju Grada Sveta Nedelja doprinijet će razvoju lokalne strategije za mlade.

 Sudionici će provesti 8 dana u razmatranju i kreiranju modela strukturiranog dijaloga  između mladih i donositelja odluka te će se usredotočiti na sljedeće teme: važnost sudjelovanja mladih u demokratskom životu, kreiranje strukturiranog procesa dijaloga što uključuje vještine, participirajuću demokraciju i angažman mladih kao i istraživanja o lokalnim, nacionalnim i Europskim strategijama za mlade.

 Ove radionice će pružiti osnovne informacije i znanja za provedbu središnjeg dijela aktivnosti, koja je usmjerena na izradu modela dijaloga između mladih i donositelja odluka.

 U posljednjem dijelu aktivnosti sudionici će usvojiti informacije i znanja o strukturiranom dijalogu, strategijama za mlade i modelu dijaloga kako bi se formirao model aktivnosti na lokalnoj razini za buduće donošenje odluka, a koji će se koristiti za stvaranje lokalne strategije za mlade Grada Svete Nedelje.

 Ovaj projekt služit će identificiranju potreba mladih u Svetoj Nedelji kroz međunarodnu razmjenu iskustava, kao i  promociji sadržaja koje Grad Sveta Nedelja nudi za mlade. (Grad Sveta Nedelja)