Na javnim radovima u Šibeniku angažirano 36 nezaposlenih osoba

Danas su započeli javni radovi na području Grada Šibenika. Trideset i šest korisnika mjere „Radom za zajednici i sebe“ Hrvatskog zavoda za zapošljavanje sljedeća će tri mjeseca uređivati javne  gradske površine.  Planirane aktivnosti uključuju čišćenje i uređenje javnih puteva, pješačkih i biciklističkih staza, prilaznih cesta, košenje trave uz prometnice te održavanje  mjesnih groblja.

 

Osobama koje su zaposlene posredstvom ove mjere  isplaćuje se minimalna zakonom propisana plaća u RH, kao i putni troškovi, koji ovise o mjestu stanovanja, odnosno  mjestu rada.

 

16 radnih skupina radit će u mjesnim odborima i gradskim četvrtima:Vrpolje/Donje Polje, Vidici, Meterize, Crnica, Žirje, Danilo/Danilo Kraljice, Sitno/Perković, Brodarica/Krapanj, Zablaće, Raslina/Zaton, Boraja, Ražine /Ražine Donje, Lozovac/Konjevrate, Baldekin II, Dubrava i Grebaštica /Grebaštica Donja.

 

Grad Šibenik korisnicima ove mjere, kao i prethodnih godina,  osigurao je  osposobljavanje za upravljanje motornim strojevima, pilama, kosilicama i slično.  Osposobljavanje je provela tvrtka Zaštitainspekt d.o.o. u suradnji s Obrazovnom ustanovom Ekspert iz Zagreba. Uvjerenja o osposobljavanju ovjerena su od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

 

Podsjetimo, Posredstvom Programa zapošljavanja nezaposlenih osoba u javnim radovima, a temeljem aktivne politike zapošljavanja koju provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje, u ponedjeljak su u Gradskoj vijećnici potpisani ugovori s  osobama koje Grad Šibenik zapošljava na određeno vrijeme u sklopu mjere „Radom za zajednicu i sebe“, nakon provedenog natječaja u svibnju ove godine.  (Grad Šibenik)