Potpisali sporazum o suradnji

Na lokalne izbore u Splitu Baldasar izlazi s Bandićem

Nakon što je, raspuštanjem splitkog ogranka, izbačen iz SDP-a, splitski gradonačelnik Ivo Baldasar kao neovisni kandidat potpisao je sa strankom Bandić Milan 365 - Stranke rada i solidarnosti sporazum o suradnji na lokalnim izborima u Splitu, prenosi Slobodna Dalmacija.

'Mislim da vam je svima poznata povijest Bandića, i on je iz SDP-a otišao zbog sličnih razloga zbog kojih sam otišao i ja. Čini mi se da nema ništa prirodnije od ove suradnje. Dobro je da u ovoj politički neurednoj situaciji dvije opcije počnu i formalno surađivati, a vrlo brzo ćemo to i proširiti na druge gradove i općine koje nisu zadovoljne s ovom bipolarnom situacijom lijevih i desnih u RH', izjavio je Baldasar.

'Nastojat ćemo okupiti široki spektar koalicijskih partnera, sa svim gradonačelnicima kojima je pun kufer ovakve situacije. Pokazati put rada, zajedništva, optimizma, a ne ukopane rovove i "Sjaši Kurta da uzjaši Murta".  Zajedništvo ćemo demonstrirati u Splitu kao što sam ga u Zagrebu, nema tu mucanja ni dileme', poručio je Bandić te nadodao da ova Vlada definitivno odlazi i da će se više znati za tjedan dana.

Ivo Baldasar istaknuo je da će se u Splitu u ponedjeljak osnovati gradska organizacija stranke Milan Bandić 365.

- Godinama se poznajem s Milanom Bandićem. Oboje potičemo iz SDP- a. Ovim zapravo formaliziramo logičnu suradnju koja se temelji na zajedničkoj bliskoj političkoj platformi kao gradonačelnici svih građana i daljnjoj suradnji dvaju najvećih gradova u Hrvatskoj. U ponedjeljak ćemo u Splitu osnovati i gradsku organizaciju - izjavio je Baldasar. (izvor: Slobodna Dalmacija)