Ni Supetar ne diže iznos paušalnog poreza

Ivana Marković, gradonačelnica Grada Supetra na svojoj službenoj facebook stranici je objavila kako Grad Supetar zadržava isti iznos paušalnog poreza za iznajmljivače kao do sada.

"Smatramo da bi za naše stanovnike koji imaju apartmane kao dodatan izvor prihoda i imaju nekoliko ležajeva uvođenje veće stope paušala, kako priželjkuje država ovim zakonom, bio ogroman udarac na njihovu djelatnost", poručila je gradonačelnica Marković za RTL.

Grad Supetar je tako na svojim službenim stranicama objavio prijedlog visine iznosa paušalnog poreza za iznajmljivače koji u Supetru po krevetu iznosi 300,00 kuna, a drugim naseljima se kreće između 150,00 i 300,00 kuna.. Savjetovanje s javnošću traje do 9. siječnja.

Dok je paušalni porez za osobe koje se bave iznajmljivanjem turističkog smještaja do sada iznosio između 150,00 do 300,00 kuna, novim je Zakonom predviđeno povećanje do čak pet puta. Po prvi puta će prihodima poreza izravno upravljati same jedinice lokalne samouprave. Ako se do kraja mjeseca ne ustanove visine novih paušala tada će biti zadan fiksan i jednak iznos za sve od 750,00 kuna po krevetu, prenosi RTL. (gradonačelnik.hr/vijesti.rtl.hr)