Njemački KiK Textilien poklonio NK Novi Marof tri garniture dresova

U okviru akcije ” Maknimo djecu s ulice ” već treći puta za redom najveći europski tekstilni trgovac odjećom njemački KiK Textilien hrvatskim klubovima donira nogometne dresove za sve uzraste. Ove godine tri garniture dresova je dobio i Nogometni klub Novi Marof. Dresove je klubu uručio Ante Rimac direktor KiK-a i ceo PlasmaN grupe. Vodstvo kluba zahvalilo je na vrijednoj donaciji direktoru Rimcu, te su istaknuli da će ponosno nositi sportsku opremu s njihovim znakom.

KiK Textilien, njemački tekstilni lanac i broj 1 u Europi, jedna je od najbrže rastućih tvrtki na ovom području. U ljeto 2011. god. KiK je ušao u Hrvatsku i osvojio tržište najbržom ekspanzijom u zemlji. Sada je KiK u svim hrvatskim gradovima u kojima zapošljava preko 500 djelatnika. Nedavno otvorena 72., dok je dugoročni plan preko 100 filijala. Hrvatska je u odnosu na druge države u kojima KiK posluje u vrhu poslovanja, samo 2015. god. KiK je u Hrvatskoj ostvario promet od gotovo 34 milijuna €.

Prva poslovnica otvorena je 1994. god. u njemačkom Düsseldorfu, danas KiK posluje sa preko 3.260 filijala diljem Njemačke, Austrije, Češke, Slovenije, Hrvatske, Poljske i Slovačke u kojima zapošljava gotovo 22.000 radnika. Ovo mega poduzeće sa sjedištem u njemačkom Bönen-u, godišnje ostvaruje promet od preko 1,75 milijardi €. (Grad Novi Marof)