Predstavnici norveških tvrtki iz sektora marikulture u radnom posjetu Šibeniku

Gradonačelnik Željko Burić i zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta sa suradnicima primili su danas u Uredu gradonačelnika norveške stručnjake koji od ponedjeljka, 26. rujna borave u Šibeniku u radnom posjetu.

 

„Grad Šibenik ima dugogodišnju suradnju s Kraljevinom Norveškom na području iNavisa i njegova razvoja u centar za istraživanje mora i pomorstva te poslovnih inovacija u području energetike i okoliša kroz sufinanciranje EEA fonda. Nadamo se kako će se ta uspješna suradnja nastaviti i dalje“, kazao je gradonačelnik Burić poželjevši im dobrodošlicu u naš grad.

 

Predstavnicima norveških tvrtki iz sektora marikulture zainteresiranima za ulaganje poručio je kako Grad Šibenik ima partnerski odnos prema stranim investitorima.

 

Norveški stručnjaci tijekom svog boravka posjetili su pogone tvrtke CroMaris u Ninu, Institut Ruđer Bošković, iNavis centar, NCP Remontno brodogradilište, Industrijsku zonu Podi, brodogradilište Trogir, a susrest će se i s tribunjskim ribarima.

 

Dolazak norveške poslovne delegacije u Šibenik podsjetimo, organiziran je kao uzvratni posjet nakon što su u kolovozu 2016. godine šibenski poduzetnici sudjelovali na Nor-Fishing sajmu u Trondheimu. Posjet sefinancira iz sredstava Bilateralnog fonda Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške, a ukupna vrijednost projekta je  48.160,00 €. (Grad Šibenik)