Nova investicija u Virovitici: Otvara se tvornica cisterni i bio gnojiva, zaposlit će 175 ljudi

Gradsko vijeće Grada Virovitice usvojilo je na svojoj 7. sjednici Odluku o prodaji građevinskih parcela (zemljišta) u Poduzetničkoj zoni III čime je prihvaćena ponuda trgovačkog društva V. V. F. AGROTECH d.o.o., Ulica Poduzetnička zona 18, Virovitica. V. V. F. AGROTECH planira izgraditi proizvodni objekt ukupne površine od 34.000 m2 koji će se sastojati od 4 proizvodne jedinice i to: proizvodnje cisterni za prijevoz bio goriva, proizvodnje pogonskih dijelova za mlinsku industriju, proizvodnje bio gnojiva i drvne industrija, s ukupno 175 zaposlenih osoba.

Planirana vrijednost investicije je oko 390 milijuna kuna, a planirani rok za realizaciju je listopad 2019. godine. U skladu s kriterijima Programa olakšica i poticaja razvoja gospodarstva grada Virovitice, V.V.F. AGROTECH ostvaruje stopu olakšica od 100% od kupoprodajne cijene zemljišta, odnosno zemljište nakon obračunate stope iznosi 1,00 kn/m2.

U predmetnoj zoni ove su godine već prodane dvije građevinske parcele investitorima i to tvrtkama Grafiti Becker i Herbea, a Upravni odjel za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada nedavno je izdao građevinsku dozvolu za izgradnju ceste, nogostupa, biciklističke staze, kružnog toka, raskrižja i druge komunalne infrastrukture, čime se stvaraju preduvjeti za ulazak novih investitora.

Na 7. sjednici je, između ostalog, prihvaćeno i Izvješće o izvršenju Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2017. godinu, Izvješće o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture Grada Virovitice u 2017. godini, Izvješće o izvršenju Programa gradnje građevina za gospodarenje komunalnim otpadom za 2017. godinu…

Sjednica je održana pod predsjedanjem predsjednice Gradskog vijeća Lahorke Weiss, a nazočili su joj i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, zamjenici gradonačelnika Damir Marenić i Vlasta Honjek – Golinac, gradski pročelnici te direktori gradskih tvrtki. (virovitica.hr; foto: M. Bašić)