Novalja: Anketa među poduzetnicima oko gradnje poduzetničkog inkubatora

Grad Novalja pokrenuo je izradu projektne dokumentacije, aplikacije i izgradnje „Poduzetničkog inkubatora Novalja“, u poduzetničkoj zoni„Čiponjac“. Poduzetnički inkubatori predstavljaju suvremeni alat razvojapoduzetništva na lokalnoj razini a djeluje kao ograničen prostor na kojem sekoncentriraju novostvorena (ali i postojeća) poduzeća. Cilj im je unaprijeditimogućnost rasta i osigurati opstanak stanara pružajući im prostor sazajedničkom infrastrukturom kao i menadžersku podršku te stručnu pomoć kroz savjetovanje. Naglasak se daje i na lokalni razvoj i zapošljavanje nove radnesnage.

Na temelju inovacijskih ili poduzetničkih projekata maletvrtke se razvijaju uz stručnu pomoć u samom inkubatoru. Zajedničkakarakteristika svim poduzetničkim inkubatorima jest ta da omogućujupoduzetnicima stanarima korištenje poslovnog prostora po vrlo povoljnimuvjetima ograničen broj godina. Osim prostora, stanarima se osiguravaposlovna oprema te savjetodavne, intelektualne, poslovne i druge usluge.

Grad Novalja prepoznao je značenje i važnost poduzetničkih inkubatora na lokalnoj razini u cilju promicanja poduzetništva te u tu svrhu predviđa provođenje kratke ankete kako bi se utvrdila zainteresiranost i potrebe postojećih i budućih poduzetnika na području grada Novalje za ovakvim vidom organiziranja. (Grad Novalja)