Novi ciklus besplatnih informatičkih tečajeva u Rijeci

Grad Rijeka, Zavod za informatičku djelatnost organizira drugi ciklus besplatnih informatičkih tečajeva namijenjenih umirovljenicima, umirovljenim hrvatskim braniteljima, korisnicima socijalnog programa Grada Rijeke, osobama s posebnim potrebama kao i kućanicama starijim od 55 godina. Riječ je o Osnovnom informatičkom tečaju i Osnovama online novinarstva. Za tečaj Osnove online novinarstva mogu se prijaviti isključivo osobe koje već posjeduju osnovna informatička znanja. 

Besplatni informatički tečajevi namijenjeni su osobama koje imaju prebivalište na području grada Rijeke, i to umirovljenicima, umirovljenim hrvatskim braniteljima, korisnicima socijalnog programa Grada Rijeke, osobama s posebnim potrebama kao i kućanicama starijim od 55 godina.
Tečajevi će se održavati u Centru tehničke kulture, Školjić 6/I kat, od 14. do 25. studenoga 2016. godine, u grupama, i to u trajanju od 20 školskih sati. Prijave se mogu izvršiti od 2. do 11. studenoga 2016. godine na telefon 327-155 od 8 – 16 sati svakim danom osim subote i nedjelje.

Osobe koje budu izabrane kao potencijalni kandidati za tečaj trebaju donijeti potrebnu dokumentaciju (dokaz statusa) prigodom upisa u tečaj, a ne tijekom same prijave

Grad Rijeka od 2005. godine organizira tečajeve informatičkog obrazovanja za ciljane skupine građana koje je do sada završilo preko 3200 polaznika. Ustrojen je i web portal http://penzici.rijeka.hr  kojem surađuju osobe starije dobi, pa su iz tih razloga osim Osnovnih informatičkih tečajeva kao novina organizirani i tečajevi osnova online novinarstva. (Grad Rijeka)