Novih tri milijuna kuna investicija u Ivanić Gradu

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek u posjetu Ivanić-Gradu sastala se s gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom, te su nakon radnog sastanka obišli Gradski muzej i Pučko otvoreno učilište Ivanić-Grad u koji je investirano 3 milijuna kuna, i to za obnovu i opremu. Od toga je u prošloj i ovoj godini Ministarstvo kulture izdvojilo 1,4 kuna, a ostatak Grad.

«Iznimno nam je važno da partnerski surađujemo s lokalnim jedinicama samouprave. Posebno pohvaljujem nastojanja Grada Ivanić-Grada koji je spojio kulturu i obrazovanje s razvojem mladih ljudi. Ispred Ministarstva podržat ćemo da se obnovi i starogradska jezgra na način da se očuva i temeljna povijesna struktura grada u opsegu koji je to moguć.» - izjavila je ministrica koja je u Ivanić-Grad došla u pratnji Marice Mikec, Tajnice Ministarstva kulture.

U sklopu obnove Pučkog otvorenog učilišta potpuno su se i opremile prostorije za održavanje nastave Visoke škole Ivanić-Grad koja će se održavati pod mentorstvom Veleučilišta Lavoslav Ružićka iz Vukovara. U listopadu ove godine očekuju se prvi studenti na stručnom studiju fizioterapije.  

«Visoka škola nam je dodatan poticaj razvoja zdravstvenog i sportsko-rekreativnog turizma u gradu. Pritom, osiguravamo našim mladima da nastave svoje školovanje te se i potencijalno zaposle u svom rodnom gradu, a ujedno je dodatan motivator za privlačenje i naseljavanje mladih koji će nakon škole imati mogućnost zapošljavanja u Ivaniću-Gradu. Sustavnim smo investicijama ojačali programe razvoja mladih, znanja i gospodarstva ali i osigurali da se naše kulturne i tradicijske vrijednosti, kojim se ponosimo, očuvaju.» - zaključio je Javor Bojan Leš, gradonačelnik Ivanić-Grada. (Grad Ivanić Grad)