Novo komunalno vozilo za staru šibensku jezgru

Od danas ulicama Šibenika prometuje novo komunalno vozilo koje će prikupljati otpad na području stare gradske jezgre i šibenskih tvrđava. U svrhu poboljšanja komunalnog standarda, prikupljanja i odvoza otpada na području stare gradske jezgre komunalno vozilo javnosti je danas predstavio direktor Gradske čistoće Novica Ljubičić u pratnji gradonačelnika Željka Burića i zamjenika Danijela Milete.

 

Novo vozilo podignut će razinu komunalne usluge i učiniti život ugodnijim  stanovnicima i posjetiteljima našeg grada“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić dodavši kako je ovo dobar primjer drugim gradskim poduzećima da se javljaju na natječaje za bespovratna sredstva, a Grad će im biti podrška pri apliciranju.

 

Podsjetimo, kupnju komunalnog vozila sufinanciralo je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja iznosom od 120.000 kn. Dokumentaciju i zahtjev za sufinanciranjem komunalne opreme uputili su Grad Šibenik i Gradska čistoća, a projekt je sredstvima Ministarstva sufinanciran u iznosu od 60%, dok je preostalih 40% sredstava izdvojio  Grad Šibenik.

 

„Nabavkom ovog vozila nastavljamo s modernizacijom voznog parka Gradske čistoće te istodobno povećavamo efikasnost našeg poslovanja.“, kazao je direktor Gradske čistoće Novica Ljubičić prilikom predstavljanja vozila. (Grad Šibenik)