Predsjednica RH preselila svoj Ured u Čakovec

 Nakon Varažedina, Ured predsjednice RH preselio je jučer u Čakovec. Kolinda Grabar- Kitarović tom je prigodom kazala kako je Međimurje vrlo često bilo van granica matice Hrvatske, ali kako je svoju domoljubnost dokazalo mnogo puta tijekom povijesti, a posebno za vrijeme Domovinskog rata. "Želim zahvaliti svim braniteljima iz Međimurja koji su se hrabro i zdušno borili za Hrvatsku", naglasila je.

 Za Čakovec je kazala kako je zamašnjak razvoja Međimurske županije, grad industrije, obrta, poduzetništva, ali i grad kulture. Pohvalila je velika ulaganja Grada Čakovca u društveni razvoj i obrazovanje te najavila kako će razgovarati i s poduzetnicima, obrtnicima i seljacima, sa onima koji rade u lokalnoj samoupravi, kako bi se upoznala s problemima, ali i čula njihovu viziju razvoja Međimurja, ali i cijele Hrvatske.

 Govoreći o tome kako su Međimurci vrlo radišni i marljivi ljudi, kazala je kako je područje između Mure i Drave primjer razvijenog poduzetništva koji je uzor ostalima u Hrvatskoj.

 "Tijekom tri dana istaknut ćemo primjere kako se u radu između lokalne samouprave, poduzetnika i građana mogu privući ulaganja, što nam je potrebno u cijeloj Hrvatskoj", kazala je predsjednica Grabar- Kitarović.