Novom projektu Srednje škole Ivanec 104.910 eura iz EU fondova

Srednjoj školi Ivanec odobren je projekt "HERE Map Makers" iz ERASMUS+ programa (programa EU za obrazovanje, osposobljavanje mlade i sport za razdoblje 2014. – 2020.) - suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse u iznosu od 104.900 eura!

Provedba projekta u školi će trajati gotovo cijelu sljedeću školsku godinu. Počet će 1. listopada ove, a završiti 31. svibnja sljedeće godine.

- Radi se o međunarodnom projektu, čiji je nositelj Srednja škola Ivanec, a partneri su srednje škole iz drugih dijelova Hrvatske, Slovenije, Italije, Poljske i Španjolske te vodeća svjetska tvrtka za izradu digitalnih karata - tvrtka Here. Cilj projekta je ojačati kapacitete škola u učenju geografskih informacijskih sustava u skladu s modernim trendovima izrade digitalnih karata. U ovom projektu škole će primijeniti inovativan pristup učenju na način da učenicima omoguće upotrebu najnovijih ICT alata, inovativnih sadržaja i metoda – izjavila je ravnateljica Srednje škole mr. sc. Lidija Kozina, zamjenica gradonačelnika Ivanca.

Tijekom njegove provedbe će učenici i profesori iz svih škola uključenih u projekt razmijeniti svoja iskustva u području digitalne kartografije, educirati se o novim tehnologijama i Here softver alatima primijeniti nova znanja u izradi digitalnih karata lokalnog područja. (Grad Ivanec)