Novska: Bepovratne potpore osigurane za još 10 poduzetnika početnika

Novih deset poduzetnika početnika potpisali su Ugovore potpore za dobivanje nepovratnih sredstva koja su im za početak poslovanja osigurali Hrvatski zavod za zapošljavanje, u visini od 55 tisuća kuna i 45 tisuća kuna koje su dobili od Grada Novske.

Potpisivanjem ugovora i mogućnost dobivanja sredstava za otvaranje obrta do sada je iskoristilo 26 poduzetnika početnika, a kako je prigodom potpisivanja Ugovora s novim korisnicima rekao Marin Piletić, gradonačelnik, „Grad Novska jedini je u Republici Hrvatskoj koji na ovaj način osigurava početak poslovanja poduzetnika početnika“.

Gradonačelnik je najavio i nove mjere pomoći i dodatna sredstava za startupove u gaming industriji u Novskoj, za pokretanje posla u najbrže rastućoj industriji na svijetu.

Ugovor su potpisali Robert Gabor za obrt pranja i čišćenja tekstila bez kemijskog čišćenja, Goranka Šimić, trgovina na malo s mesom i mesnim prerađevinama, Kristijan Komljenović, ugradnja stolarije, Diana Majdandžić, proizvodnja roleta od plastike, Petar Klanac, montaža suhe građe, Sandro Egredžija, proizvodnja kuhinjskog namještaja, Marija Tomaz, obrt za digitalni tisak i dizajn, Kornelija Tutić, caffe bar i noćni klub Plavac, Fabijan Adžam, postavljanje i najam razglasne opreme i Katica Perković, kavana.

Kod izrade poslovnih planova i projektne dokumentacije, svaki poduzetnik početnik imao je pomoć  od tima konzultanata  Razvojne agencije „NoRa“ Novska. (Grad Novska)