Novska: Počeo besplatni engleski za vrtićance

Početak nove školske u Novskoj označava i početak novog programa kojeg je Grad uveo – besplatnog učenja engleskog jezika u gradskom vrtiću Radost. Engleski će se učiti putem posebne aplikacije GIGA, čime će vrtićanci, osim samog engleskog, stjecati i digitalna znanja i kompetencije.

Ovaj pilot program jedan je u nizu koraka razvoja poduzetničkog inkubatora za gaming industriju koji se gradi u Novskoj.

'Pokazalo se da djeca koja pohađaju radionicu engleskog jezika u vrtiću rano razviju osjećaj za drugi jezik te su uspješnija u osnovnim školama. Zbog toga želimo da sva djeca započnu s ranim učenjem engleskog jezika, ali i da učeći razvijaju digitalne kompetencije, a ne bez kontrole i samo uz igru. Na ovaj način dajemo mladima potrebno znanje da u svijetu globalnih izazova budu konkurentni od malih nogu', kaže gradonačelnik Marin Piletić i ističe kako bi voljeli da ovakav standard usvoje svi vrtići na području županije te da budu svijetli primjer svim predškolskim ustanovama u Hrvatskoj. (gradonačelnik.hr)