Novska početkom iduće godine dobiva novi vrtić vrijedan šest milijuna kuna

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje odobrio je Gradu Novskoj 300 tisuća kuna potpore za izgradnju novog Dječjeg vrtića “Stribor“. Ova potpora dodijeljena je u okviru „Programa usmjeravanja i rasporeda sredstva za poticanje održivog povratka na području posebne državne skrbi“.

Grad Novska pokrenuo je, naime, projekt izgradnje novog dječjeg vrtića zbog velikog broja neupisane djece u vrtić iz godine u godinu. Početkom ove godine otvorene su i dvije nove skupine u pastoralnom centru bl. A. Stepinca, no, iako se broj neupisane djece smanjio, još uvijek nema dovoljno mjesta u postojećim kapacitetima.

Stoga, u Posavskoj ulici u Novskoj, u kvartu Uklade, Grad Novska ove godine započinje s izgradnjom novog dječjeg vrtića koji će imati prostora za 5 novih skupina ukupne vrijednosti nešto manje od 6 milijuna kuna (5.941.817,84 kn).

Natječaj za izvođača radova završen je 18. lipnja 2018. godine i za izvoditelja je izabrana tvrtka DETMERS KONTEJNER d.o.o. koja bi novu zgradu vrtića trebala završiti u roku od 185 dana, kaže nam gradonačelnik Marin Piletić.

U financiranje izgradnje novljanskog vrtića dosad su se uključili Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje te tvrtka INA i Grad Novska.

Uz izgradnju novog, paralelno teku radovi i na energetskoj obnovi postojeće zgrade Dječjeg vrtića Radost čime će i vrtić dobiti novu fasadu te manje troškove energenata.

'S početkom nove pedagoške godine, sva djeca u novljanskom vrtiću započet će s jedinstvenom obukom i učenjem engleskog jezika putem aplikacije na tabletima čime osiguravamo besplatno učenje stranog jezika svim polaznicima vrtića, što dosad nije bio slučaj i učenje engleskog jezika se dodatno plaćalo', dodaje na kraju gradonačelnik Piletić. (gradonačelnik.hr)