Novska: Svečano otvoren novi Centar za mlade

Novska je dobila Centar za mlade, smješten je u uređenim prostorijama Gradske sportske dvorane. Na svečanom otvorenju, koje je održano u ponedjeljak, uz nazočnost mladih, predstavnika udruga koje okupljaju mlade, predstavnike gradskih ustanova,  prostor su na korištenje predali,  Nada Zrinušić, pomoćnica ministrice za međunarodne poslove i programe, državna tajnica Margareta Mađerić i Marin Piletić, gradonačelnik.

Centar za mlade projekt je novljanskog Atletskog kluba “NoGA”, uz potporu grada pokrenut je sredstvima Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna,  a za njegovu realizaciju dano je nešto više od 1,2 milijuna kuna. Provoditi će se u trajanju od 18 mjeseci, a u Centru su zaposlene dvije osobe, Matea Sertić, voditeljica i Filip Mičević, administrator.

Prostori su u potpunosti opremljeni za početak aktivnosti, voditeljica Matea Sertić, kaže kako s programima  započinju početkom siječnja 2019. godine, tečajevima stranih jezika, plesnim tečajem, učenjem zumbe, a u programu su sportske i druge aktivnosti, likovne i foto radionice, edukacije i predavanja.

U Centru će biti i pedagog koji  će provoditi savjetovanje o modernim ovisnostima, o problemima ponašanja, socijalnoj integraciji u društvo i profesionalnoj orijentaciji.

„Želimo okupiti što više mladih, iznenađeni smo odazivom, a tek započinjemo s našim aktivnostima“, rekla je voditeljica, napominjući da se u aktivnosti mogu uključiti mladi od 15 do 29  godina starosti. 

Mlade očekuju zanimljiva događanja, suradnja s drugim sličnim centrima mladih, a već je najavljen posjetit Centra za mlade u njemačkom grada  Mengenu i Mladinskom centru Slovenske konjice. (Grad Novska)