Novska: Umirovljenicima po 100 kuna potpore mjesečno

Netko će možda reći da je 100 kuna malo, no svaka kuna je dobrodošla, a nekome tko ima mirovinu do 500 kuna taj dodatak će svakako puno značiti, ističe Predsjednica Udruge umirovljenika Novska Anka Tomac

Navedenom mjerom je Gradska uprava, na inicijativu gradonačelnika Vlade Klasana uvela još jedan novi oblik novčane potpore za građane Grada Novske. Iz Grada ističu kako je poražavajuća činjenica da čak 70 posto umirovljenika koji su predali zahtjev za potporu prima mirovinu nižu od 700 kuna. Novi zahtjevi svakodnevno se zaprimaju, a u proračunu je za tu svrhu osigurano 300. 000 kuna.

Predsjednica udruge umirovljenika Novska, Anka Tomac, istaknula je odličnu suradnju s Gradom, posebice u provođenju ove mjere. "Netko će možda reći da je 100 kuna malo, no svaka kuna je dobrodošla, a nekome tko ima mirovinu do 500 kuna taj dodatak će svakako puno značiti“, istaknula je Tomac.

Gradonačelnik je poručio kako u konačnici očekuju između 300 i 350 dodataka na mirovinu, a sredstva za to su već osigurana u Proračunu. Za one koji do sada nisu predali zahtjev, važno je napomenuti kako i dalje imaju tu mogućnost i pravo. Samo se moraju javiti u Gradsku upravu ili u Udrugu umirovljenika Novska, jer je Javni poziv otvoren tijekom cijele godine. (E.Z.)