Novska: Završena obnova Dječjeg vrtića 'Radost' vrijedna 2,7 milijuna kuna

Završen je projekt energetske obnove Dječjeg vrtića „Radost“, čime je zgrada u potpunosti sanirana i podignuta na europski standard.

Kako je prilikom završetka projekta, zahvalivši se svima koji su doprinijeli uređenju kazala ravnateljica vrtića, Ljerka Vidaković, „energetska obnova zgrade je na korist i kvalitetu života djece i zaposlenih, „obnova znači puno za poboljšanje uvjeta vrtićke djece ali i podizanje ekološke svijesti najmlađih“.

Ravnateljica je istaknula, energetskom obnovom zgrada Dječjeg vrtića „Radost“ Novska, dobila je novu fasadu, stolariju, eklektične instalacije s štednim rasvjetnim tijelima, kotlovnicu, čime se postiže energetska uštedu na oko 87 posto potrošnje energenata.

Vrijednost projekta je nešto veća od 2,7 milijuna kuna, od čega je 1,2 milijun  kuna osiguralo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Fond za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti 780, sufinancirano iz sredstava EU projekata,  a Grad Novska 462. tisuće kuna. Radove prije roka završetka gradnje izvela je građevinska tvrtka „Big boys gradnja“iz Brestače, vlasnika Maria Kozića, a građevinski nadzor proveo je  Hrvoje Ljubojević iz Tenzor d.o.o.

Iako je cijela zgrada i fasade zasjale novim sjajem i uljepšavat će život djeci, gradonačelnik Marin Piletić, najavio je i oslikavanje vanjskih zidova, prizorima iz bajke „Šuma Striborova, što bi dodatno veselilo dječje okruženje i okoliš.     

U više  skupina, u Dječjem vrtiću „Radost“ ima mjesta za 186. djece, a završetkom novog vrtića do slijedeće pedagoške godine,  u Dječjem vrtiću „Stribor“ biti će mjesta za još pet odgojnih skupina. (Grad Novska)