Obersnel izgubio većinu u riječkom Gradskom vijeću: 'Nadam se da neće biti destrukcije'

Iako ima najveći broj vijećnika u Gradskom vijeću Grada Rijeke, njih 15, SDP na konstituirajućoj sjednici održanoj u utorak nije uspio progurati svog predsjednika Vijeća već je većinom glasova (21) za predsjednika izabran Tihomir Čorbašev, član Akcije mladih. U Rijeci je tako formiran veliki 'antisdpovski blok', a dugogodišnji gradonačelnik Vojko Obersnel po prvi put će morat raditi bez sigurne podrške Gradskog vijeća. Kako će funkcionirati riječka kohabitacija i hoće li Vijeće opstruirati gradonačelnika i njegove prijedloge, vidjet će se vrlo brzo, a ključni test bit će donošenje proračuna.

Obersnel poručuje kako će nastavit provoditi svoj program s kojim je pobijedio na izborima i za koji ima legitimitet. 'Pred nama je puno posla, nemam vremena za igre i igrice, za destrukciju. A kako će se ponašati Gradko vijeće, to ovisi o njima', kazao je Obersnel za 24sata.hr. Nada se da ipak neće biti destrukcije, kao što se dogodilo na ovoj sjednici 'na kojoj su se gotovo svi ujedinili protiv SDP-ove koalicije', te da će pobijediti mudrost i želja da se zajednički realiziraju važni projekti za Grad.

Novi predsjednik riječkog Gradskog vijeća - Tihomir Čordašev

Za potpredsjednike Vijeća, u kojem je 36 vijećnika, izabrani su Oskar Skrebec ( Koalicija „Rijeka za sve“ – SDP-PGS-HSU- IDS-LABURISTI-SDSS-HSS) i Kristjan Staničić iz HDZ-a. (gradonačelnik.hr)