Održana završna konferencija projekta RoboTech

U utorak, 16. listopada 2018. u organizaciji Centra za upravljanje osnovnim školama na području Zala županije u mađarskom gradu Zalaegerszegu održana je završna konferencija projekta „Cross border development of robotics in primary schools – RoboTech“. U sklopu održanog događanja rezultate projekta predstavio je Centar za upravljanje osnovnim školama na području Zala županije i Grad Koprivnica.

Okupljenima je dobrodošlicu poželio direktor Centra za upravljanje osnovnim školama na području Zala županije Attila Kajari koji je istaknuo važnost prekogranične suradnje između Hrvatske i Mađarske. U svom se obraćanju posebno osvrnuo na suradnju u obrazovnom sustavu između mađarskih i hrvatskih škola i mogućnošću nastavka suradnje, te se zahvalio Gradu Koprivnici na inicijativi u osmišljavanju i provođenju projekta čiji je cilj bio povećati znanje o robotici u osnovnim školama u prekograničnom području Mađarska-Hrvatska. S obzirom da je Grad Koprivnica nositelj projekta RoboTech, voditelj projekta Bojan Solomun okupljene je ukratko upoznao s projektom RoboTech, njegovim planiranim i realiziranim aktivnostima te rezultatima, dok su mađarski partneri osim postignuća kroz projekt predstavili i stanje u razvoju robotike na području visokog školstva u gradu Zalaegerszegu.

Završna konferencija održana je u sklopu aktivnosti projekta RoboTech koji sufinancira Europska unija kroz INTERREG V-A Mađarska- Hrvatska Prekogranična suradnja.

*Sadržaj je nastao u komercijalnoj suradnji s Gradom Koprivnicom, uz poštivanje najboljih profesionalnih standarda