Ogulin: Grad od države dobiva zemljišta za Poduzetničku zonu i za gradnju vrtića

Grad Ogulin dobit će od države u vlasništvo novo zemljište u Poduzetničkoj zoni kojeg će moći ponuditi zainteresiranim investitorima, a uz to će im država prepustiti i parcelu u bivšoj vojarni Sveti Petar, na kojoj će biti izgrađen novi vrtić. Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, njegov zamjenik Daniel Vukelja, predsjednik Gradskog vijeća Željko Stipetić i direktor Poduzetničke zone Ogulin Mladen Stipetić dogovorili su ovih dana na sastanku u Ministarstvu državne imovine slijed radnji koje je potrebno provesti kako bi se Gradu u vlasništvo prenijele ove nekretnine, a gradonačelnik Domitrović nada se da će sve ići brzim tempom kako bi se Grad Ogulin već u kolovozu mogao prijaviti na natječaj iz Programa ruralnog razvoja, preko kojega planiraju povući 10 milijuna kuna za gradnju novog vrtića.

Domitrović je, naime, prezadovoljan suradnjom sa Ministarstvom državne imovine i brzinom kojom su uspjeli dogovoriti prijenos zemljišta koje im je izuzetno bitno s obzirom da je ove godine u Ogulinu ostalo neupisano čak 50 djece. 'Jako forsiramo ovaj projekt jer su potrebe za novim vrtićem u gradu velike. Nadamo se da ćemo se uspjet prijaviti i već početkom godine počet graditi vrtić koji će moći primiti 200 djece, i tako pokriti sve potrebe grada', kaže nam gradonačelnik. Grad Ogulin već je s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku ugovorio sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za ovaj projekt vrijedan 10 milijuna kuna, od čega bi se 85% financiralo sredstvima Europske unije.

Što se, pak, tiče Poduzetničke zone, Domitrović je od države tražio 40 dodatnih hektara zemljišta koje graniči s Poduzetničkom zonom jer je zona već puna, a upiti investitora i dalje stižu. Ovom darovnicom zona će se sa sadašnjih 90 povećati na 130 hektara zemljišta i tako postati jedna od najvećih u Hrvatskoj.

'Imamo nove zainteresirane investitore, neki postojeći žele širiti svoje pogone, a za dolazak u našu zonu su zainteresirane i nove tvrtke – Metalika koja proizvodi bravariju i Lignum koja proizvodi drva za ogrijev. Imamo još jednog investitora o kojem još ne smijemo javno govoriti, koji je zainteresiran za razvijanje jednog turističkog projekta, o čemu ćemo, nadam se, uskoro moći više reći', kazao nam je Domitrović.

S ministrom Marićem na sastanku je razgovarao i o dvije zemljišne čestice na području odlagališta Sodol koje su u vlasništvu države, koje ne koče postupak sanacije ovog odlagališta, ali koje je također potrebno riješiti kako bi se zaokružila cjelina i projekt u budućnosti uspješno okončao. (gradonačelnik.hr)