Ogulin: Kad zaposle 50 djelatnika, investitorima se vraća 7/8 novca za zemljište

Nakon što je krajem prošle godine potpisan ugovor o kupoprodaji, tvrtka BJELIN je na račun Grada Ogulina uplatila uplatila 11,7 milijuna kuna za otkup 22 hektara, odnosno 220.000 metara kvadratnih zemljišta u Poduzetničkoj zoni Ogulin.

Zemljište je otkupljeno po cijeni od 8 eura po metru kvadratnom, a nakon što tvrtka zaposli 50 djelatnika Grad će ovom investitoru vratiti 7 eura po metru kvadratnom kupljenog zemljišta, što znači da za svakog investitora koji ulaže u Poduzetničku zonu Ogulin, a ujedno zaposli 50 djelatnika, cijena zemljišta iznosi 1 euro po metru kvadratnom. Cilj nam je rast lokalnog gospodarstva i stvaranje produktivnih radnih mjesta, ističe gradonačelnik Dalibor Domitrović pojašnjavajući ovo kao jednu od gradskih mjera za poticanje investicija i stvaranje radnih mjesta u Poduzetničkoj zoni Ogulin.

Grad će novac oročiti na posebnom računu dok se ne steknu uvjeti za povrat sredstava tvrtki BJELIN. Ostatak iznosa koji će zadržati biti će namjenski utrošen u dovršetak infrastrukture u Poduzetničkoj zoni.

Inače, tvrtka BJELIN u ogulinskoj Poduzetničkoj zoni planira investirati oko milijardu kuna u gradnju nove tvornice podnih obloga u kojoj bi trebali otvoriti oko 600 novih radnih mjesta. Početak radova na izgradnji planiran je za proljeće 2018. godine, dok je završetak radova planiran kroz razdoblje od pet godina čime bi se ostvario konačni cilj tvrtke Bjelin d.o.o. a to je postati tehnološki najmodernija i najnaprednija tvrtka u Europi i svijetu u sklopu Pervanovo grupe a Hrvatsku pozicionirati kao lidera u proizvodnji podnih obloga.