Ogulin: Za potpore obrtnicima i poduzetnicima osigurano 465 tisuća kuna

Nakon što je prošloga tjedna gradonačelnik sa svojim suradnicima održao sastanak sa obrtnicima, sada su na red došli poduzetnici. U uvodnoj riječi gradonačelnik Dalibor Domitrović ponovio je uglavnom ono što je prezentirao i obrtnicima, a to je  aktualno stanje u gospodarstvu grada, istaknuvši i dobre i loše primjere, te konkretne poteze koje će poduzeti u realizaciji novih projekata, donosi ogportal.com. Posebno je spomenuo jedan važan projekt, a to je obilaznica, projekt vrijedan sedamdesetak milijuna kuna, koji će se početi realizirati u ovoj godini, a potrajat će pet do šest godina. No, s obzirom na planove Bjelina i drugih tvrtki u Poduzetničkoj zoni, te moguće zagušenje prometa kroz sam grad, nastojat će to riješiti gradnjom nove prometnice.

Govorio je i o nastavku ulaganja u Dječji vrtić Bistrac i Pučko otvoreno učilište, te najavio izmjenu, odnosno  postavljanje led rasvjete, čime će se godišnje u proračunu uštedjeti 1,7 milijuna kuna.

Zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja prezentirao je i ovom prigodom osam mjera kojima će Grad nastojati pomoći poduzetnicima. To su, podsjetimo,  program potpore poduzetništvu subvenioniranjem kamata, potpore za žene, mlade i početnike, potpore za očuvanje tradicijskih zanimanja, subvencije stručnih i majstorskih ispita, za promidžbu i za obrazovanje.  Zahtjevi za potpore mogu se predavati sve do 15. prosinca, a sve se može pronaći na web stranici grada.

Daniel Vukelja, zamjenik gradonačelnika, naglasio je kako je lani u proračunu za potpore obrtnicima i poduzetnicima bilo osigurano  305 tisuća kuna, a iskorišteno svega 100 tisuća. Ove godine  grad će za tu svrhu osigurati 465 tisuća kuna. Nada se da će ovog puta zanimanje biti veće i da će obrtnici i poduzetnici prepoznati značaj gradskih potpora.

(ogportal.com)