Opatija: 10 tisuća posjetitelja na Festivalu čokolade

"Festival čokolade u svom 13. izdanju pokazuje da Opatija po događanjima spada u red najznačajnijih destinacija u Hrvatskoj. Ova manifestacija jako se dobro uklopila u Advent u Opatiji i tako upotpunila turističku ponudu, a kvalitetna organizacija vidi se i u rezultatima, odnosno povećanom broju noćenja i dolazaka".

Čokolada je protekla tri dana zavladala Opatijom. Festival čokolade predstavio je tisuće vrhunskih delicija na dosad najvećoj Čokoladnoj čaroliji koja se prvi puta održavala u centru Gervais i okupila trideset izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije i BiH, ali i uveo ovu svima omiljenu namirnicu u menije opatijskih restorana i hotela te tretmane wellness centara. Hedonističke „gušte“ upotpunili su brojni edukativni programi, radionice za velike i male te odlični koncerti brojnih izvođača koji su se odvijali u Gervaisu te na popularnim adventskim lokacijama – kod Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, na gradskoj tržnici, Ljetnoj pozornici, ali i opatijskim kavanama.

Među više od 10 tisuća posjetitelja koji su uživali u ponudi najslađeg opatijskog vikenda bio je i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

"Doista je sjajna ponuda. Čokolada je neizostavna za blagdane, a ovdje je prezentirana na vrhunski način. Festival čokolade u svom 13. izdanju pokazuje da Opatija po događanjima spada u red najznačajnijih destinacija u Hrvatskoj. Ova manifestacija jako se dobro uklopila u Advent u Opatiji i tako upotpunila turističku ponudu, a kvalitetna organizacija vidi se i u rezultatima, odnosno povećanom broju noćenja i dolazaka", rekao je Staničić.

Direktorica Turističke zajednice Opatije Suzi Petričić istaknula je kako ove godine bilježe povećan interes turističkih agencija za Festival čokolade, pa su ove godine prvi puta organizirani dolasci gostiju iz Austrije i Italije, uz druge zemlje iz regije čiji su državljani redovito prisutni na „najslađem opatijskom vikendu“.

"Festival čokolade, u sklopu adventskih događanja, uz RetrOpatiju, primjer je najprepoznatljivijih turističkih manifestacija kao konkretnih povoda za dolazak gostiju u Opatiju, što rezultira povećanjem turističkih rezultata, ali i jače vanpansionske potrošnje. Opatija je u studenom bila jedna od „top destinacija“ u Hrvatskoj, uz Zagreb i Dubrovnik, a ostvaren je rast noćenja od 7 posto. Zbog atraktivnih događanja, vjerujemo da će se taj trend nastaviti i u prosincu," zaključila je Petričić.

Program Adventa u Opatiji nastavlja se tijekom  ovog tjedna, a već poznatim lokacijama priključit će se i Slatina gdje će od 14. prosinca do 2. siječnja trajati Adventski sajam s autohtonim proizvodima lokalnih proizvođača, i Poklon na Učki gdje se od 14. do 16. prosinca odvija Božićna bajka uz druženje mališana s Djedom Mrazom.

(Grad Opatija)