Opatija: 450 tisuća kuna za uređenje dječjeg igrališta Violica

Opatijsko dječje igralište Violica, koje je ujedno i najveće u gradu, obnovljeno je, uređeno i opremljeno najmodernijim spravama i igralima. Jučer je kratkom svečanošću i službeno predano najmlađim sugrađanima i svoj djeci koja dolaze u Opatiju.

"Vjerujemo da će na ovom prekrasnom dječjem igralištu djeca provesti mnoge vesele i zabavne dane", naglasio je gradonačelnik Ivo Dujmić na otvaranju obnovljenog igrališta.

Grad Opatija je u građevinske radove, hortikulturno uređenje prostora, obnovu starih i nova  igrala na dječjem igralištu Violica uložio 450 tisuća kuna. Šest novih sprava, napravljenih po vrhunskom europskom standardu kvalitete i sigurnosti, postavljeno je duž igrališta. Važno je naglasiti i da je ispod sprava postavljena sigurna antistres podloga od lijevane gume, što je od nemjerljive važnosti za sigurnost djece.

Dječji gradonačelnik Grada Opatije Vito Juričić, kojem je ovo nakon nedavnih izbora bio prvi javni nastup, rekao je kako je Opatija jedini grad u Hrvatskoj koji ima mapu dječjih igrališta. U gradu postoji 30-ak igrališta, a nova ploča, s prijevodom na nekoliko svjetskih jezika, postavljena je i na ulazu u igralište Violica.

Mapa dječjih igrališta nastala je zahvaljujući Dječjem Gradskom vijeću Grada Opatije i djelatnicama i volonterima Društva naša djeca Opatija koji su na taj način pokazali koje sadržaje mogu koristiti djeca u Opatiji. Upravo u suradnji s Društvom naša djeca, na temelju dječjih želja i potreba, Grad Opatija svake godine planira dinamiku obnove dječjih igrališta. (Grad Opatija)