Opatija: Osigurana 2 milijuna kuna za Poduzetnički inkubator "Hubbazia" - centar za inovacije u turizmu

Grad Opatija ostvario je pravo na gotovo 2 milijuna kuna bespovratih sredstava za uspostavu poduzetničkog inkubatora "Hubbazia" kao centra za inovacije u turizmu s ciljem jačanja start upova i poticanja poduzetništva, poručio je gradonačelnik Ivo Dujmić na svojoj facebook stranici.

Naime, cilj projekta je snažiti start-up poduzetnike, postojeće poduzetnike i sve one fizičke osobe koje imaju namjeru pokrenuti vlastiti posao i time doprinijeti inovativnim rješenjima u jednoj od najznačajnijih gospodarskih grana Republike Hrvatske - turizmu, koja je povijesno vezana upravo uz Opatiju.

Za potrebe projekta poduzetnicima i svim zainteresiranima na raspolaganju će biti uređen i opremljen suteren vile Antonio, gdje će se formirati poduzetnički inkubator Hubbazia, u kojem će se moći družiti i razmjenjivati iskustva i znanja.

Glavni cilj projekta je kreirati ekosustav koji će snažiti i jačati poduzetnike putem edukacija i radionica pa će tako korisnici prolaziti kroz cikluse programa inkubatora gdje će steći znanja o: fazi ideacije poslovne ideje i provođenju raznih analiza, izradi financijskog plana, definiranju cijena, troškova i sl., izradi marketinške strategije i plana, odabiru kanala promocije i prodaje, izradi brend dokumenta i vizualnog identiteta te izradi poslovnog plana, investicijskih planova i strategija.

Ujedno na raspolaganju će biti stručnjaci koji će moći kontinuirano pružati savjete svim potencijalnim poduzetnicima o svemu što je potrebno znati prije pokretanja biznisa.

Očekuju se i zanimljive poduzetničke večeri kao što su Poduzetničke ćakule, a sve inovativne ideje koje nastanu biti će prezentirane na Demo day događajima. (Grad Opatija)