Opatija: Sutra se održava 11. Bečki bal

Grad Opatija, u suradnji s Gradom Bečom organizira jedanaesti po redu "BEČKI BAL" u Opatiji koji će se održati ove subote u Kristanoj dvorani hotela Kvarner. Beč i Opatija više od stoljeća, kroz svoju povijest, kulturu i turizam održavaju blisko prijateljstvo, iz čega je proizašla ideja o organizaciji tradicionalnog bečkog bala u Opatiji.

Dugogodišnju suradnju dokazuje i to da će se ovogodišnji bal održati po jedanaesti put, a gosti, diplomati, gradonačelnici, političari i poduzetnici dvaju gradova uživat će u  valceru, bečkoj kuhinji i vatrometu.

Bal će otvoriti nastup plesne škole 'Tanzkomitee' uz orkestar 'Original Wiener Strauss Capelle'. Također, u sklopu bala će biti održan i koncert orkestra Hoch-und  Deutschmeister k.u.k. Wiener Regimentskapelle IR4 pod nazivom „Die Deutschmeister kommen“ spočetkom u podne u parku Angiolina. 

Bečki tjedan u Gradu Opatiji obilježili su i najmlađi, i to radionicom u sklopu programa „Beč za djecu“, koja je održana u hotelu Palace Belleveue, a proveli su je članovi Društva „Naša djeca“ Opatija.

Djeca su tako sudjelovala u bajkaonici te su pričali tradicijske austrijske priče, izrađivali su krune, zaplesali bečki valcer, a na kraju su se zasladili sacher tortom. Tortu i prigodne poklone osigurala je turistička agencija Kvarner Touristik, koja je ujedno i organizator Bečkog tjedna. (gradonačelnik.hr/J.L.)