Opatija: Umirovljenicima po 500 kuna Uskrsnice


Na račun 1.346 umirovljenika iz Opatije ovih je dana uplaćeno po 500 kuna Uskrsnice, a isti iznos umirovljenicima će u prosincu biti uplaćen u obliku Božićnice. Ovo je nova mjera kojom gradonačelnik Ivo Dujmić i njegova gradska uprava žele poboljšati standard umirovljenika s mirovinama do 3.000 kuna. Grad će im, također, pokriti i troškove godišnjeg zdravstvenog osiguranja u visini od 840 kuna. Za pomoć umirovljenicima u proračunu Grada Opatije ove je godine osigurano nešto manje od 3,2 milijuna kuna.

O mjerama pomoći umirovljenicima izvjestio je u ponedjeljak i gradonačelnik Dujmić koji je naveo kako je Grad za Uskrs umirovljenicima isplatio ukupno 711 tisuća kuna.

Gradonačelnik je podsjetio i da je u proračunu osigurano i sufinanciranje udžbenika za srednjoškolce, kojima je unatrag nekoliko tjedana isplaćeno gotovo 180 tisuća kuna.

Podsjetimo, Grad Opatija u ovogodišnjem je proračunu značajno – za čak 10 milijuna kuna, povećao izdvajanja za javne potrebe, odnosno kulturu, sport i socijalni segment, za što će ukupno biti izdvojeno čak četvrtina proračuna (55 milijuna kuna). Uz pomoć umirovljenicima i sufinanciranje udžbenika srednjoškolcima, proračunom su tako osigurani i besplatni udžbenici za sve osnovnoškolce, povećani broj stipendija te naknade za novorođenčad koje su najviše u državi. (gradonačelnik.hr)