Općinski sud vraćen u Novsku

Nakon reorganizacije pravosudnog sustava te donošenjem novog Zakona o područjima i sjedištima sudova, stižu dobre vijesti za građane - Općinski sud ponovno je u Novskoj.

Na pročelju zgrade u Staroselskoj ulici 1, postavljena je ploča s nazivom „Republika Hrvatska - Općinski sud Kutina stalna služba u Novskoj“, a radno vrijeme suda je od 7,30 do 15,30 sati.

Informaciju  je potvrdila i Lovorka Grahek, sutkinja ovlaštena za obavljanje poslova sudske uprave Općinskog suda Kutina. Voditeljica Općinskog suda Kutina - stalne službe u Novskoj, je sutkinja Ankica Matejaš, a na postupcima rade sutkinje Ivančica Tomeković i Nada Filipović.

Povratkom suda u Novsku,  na ovaj način doći će do većeg broja rješavanja predmeta, a ovu organizaciju rada suda pozdraviti će i građani jer neće morati za rješavanje svojih predmeta odlaziti izvan Novske. Između ostaloga i za dobivanje potvrde iz evidencije o nekažnjavanju, uvjerenja kojim se potvrđuje da se protiv tražitelja potvrde, pred općinskim i županijskim sudom ne vodi kazneni postupak za kaznena djela. (Grad Novska)