Orahovačkom naselju Magadinovac osiguran novi vodovod

U Orahovačkom prigradskom naselju Magadinovac danas je pušten u rad vodovodni sustav. Orahovačka gradonačelnica Ana  - Marija Petin i direktor poduzeća Papuk Zdravko Dijaković predali su 1.200 metara vodovodne mreže na korištenje mještanima Magadinovca.

 „Nama je danas počeo novi život. Petnaest godina pakla smo prošli. Dobili smo napokon uvjete za normalan život. Moja djeca žele ostati ovdje živjeti. Hvala svima što su nam omogućili da imamo napokon dostojanstven život“, rekla je jedna od stanovnica Magadinovca.

Radovi na izgradnji vodovoda trajali tridesetak dana, izvodili su ih radnici poduzeća Voda, a vrijednost izvedenih radova iznosila je 46.000,00 kuna, rekao je direktor Papuka, Zdravko Dijaković:

„Gradonačelnica je obećala da će voda stići u Magadinovac, i to smo ostvarili. Kompletna investicija izvedena je sredstvima poduzeća Voda. Na novi vodovod priključili smo osam novih korisnika“, rekao je danas Dijaković.

Prigradska naselja moraju imati jednake ili približno jednake uvjete za život, kao i stanovnici Orahovice, rekla je danas u Magadinovcu gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.

 „Naravno da mi je drago da smo obećano ispunili. Osim vodovoda, uredili smo i prilaznu cestu, izgradili smo mali most, da se lakše može automobilom do kuća, što prije nije bilo moguće, evo danas smo u rad pustili i vodovod. I dalje ćemo gledati kako poboljšati uvjete za život ne samo u Magadinovcu već i u svim prigradskim naseljima“, rekla je gradonačelnica.

Poduzeće Voda i Grad Orahovica nastavit će daljnja ulaganja u rekonstrukciju i modernizaciju vodovodne mreže, rekli su danas Petin i Dijaković, dodavši kako su se uložena četiri milijuna kuna u mrežu, počela vraćati, jer u proteklih 60 dana na području Orahovice zabilježeno je samo 15 puknuća cijevi, što je u odnosu na prethodnu godinu, rapidno smanjenje. U proteklim mjesecima, vodovodne cijevi popravljanje su od 30 do 50 puta mjesečno. (Grad Orahovica)