Orahovica: 5,1 milijun kuna za zapošljenje 30 gerontodomaćica

Gradu Orahovici je odobren projekt „Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice“, u sklopu Programa zapošljavanja žena - Zaželi, vrijedan nešto više od 5 milijuna kuna, a kojim je predviđeno zapošljavanje 30 žena koje će se brinuti za 153 osobe. Svečano potpisivanje ugovora održano je u petak.

Projekt je vrijedan ukupno 5.188.442,67 kuna, a financirat će se iz sredstava Europskog socijalnog fonda gdje je nadležno tijelo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava. Partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Slatina.

Naime, na području grada Orahovice će se tako educirati i zaposliti 30 žena na 24 mjeseca, koje će svakodnevnim pružanjem pomoći u kućanstvu povećati kvalitetu života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju te će, u konačnici, pozitivno doprinijeti svojoj i njihovoj socijalnoj uključenosti.

„Aktualna gradska vlast različitim aktivnostima  nastoji stvoriti uvjete za povećanje zaposlenosti na području grada, a s tim ciljem prijavljen je i ovaj projekt. Dodatno će se zaposliti dvije osobe u Gradu Orahovici u svrhu upravljanja projektom, koje će biti zaposlene na 30 mjeseci“, poručili su iz Grada na svojoj službenoj stranici. (Grad Orahovica, gradonačelnik.hr/J.L.)