Orahovica: Gerontodomaćicama u sklopu projekta 'Pomoć u kući starijima i nemoćnima' osigurani bicikli i oprema

U Centru za posjetitelje u Orahovici održana je podjela bicikala i pripadajuće sigurnosne opreme ženama sudionicama projekta „Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja grada Orahovice“. 

Bicikle i pripadajuću sigurnosnu opremu – kacige, svjetla za bicikle i reflektirajuće prsluke je nabavio Grad Orahovica, a dodijeljeni su na korištenje ženama tokom trajanja projekta kako bi im olakšali obilazak i pružanje potrebne potpore za 153 osobe starije životne dobi s područja grada Orahovice. Bicikle na korištenje su im predali koordinator projekta Adnan Osmani i voditeljica projekta Marijana Pezić.

Ukupna vrijednost nabavljenih 30 bicikala je 37.275,00 kuna. Isto tako, potpisivanjem ugovora o radu na određeno, ženama je podijeljena i radna odjeća i oprema koja će im olakšati obavljanje posla. Svaka žena dobila je ruksak, mobitel, pregaču, kišobran, kabanicu i majice.  Sa radom i brigom za krajnje korisnike žene će početi u ponedjeljak, 12. kolovoza 2019. godine.

Ukupna vrijednost projekta je 5.188.442,67kn, a projekt je 100 % financiran sredstvima iz  Europskog socijalnog fonda i provodi se u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Virovitica i Centrom za socijalnu skrb Slatina. (Grad Orahovica)