Orahovica: Kroz suradnju s Tirolom grad iduće godine dobiva novo vatrogasno vozilo

U Orahovicu iduće godine dolazi vatrogasni kamion s potrebnom opremom. Naime, povodom svog posjeta Vatrogasnoj zajednici Virovitičko-podravske županije predstavnici austrijske savezne države Tirol na čelu s bivšim inspektorom za vatrogastvo i dugogodišnjim vatrogasnim zapovjednikom Hubertom Ritterom i predstavnikom Vlade Tirola Peterom Logarom posjetili su zajedno s predstavnicima županijske Vatrogasne zajednice i Grad Orahovicu.

U DVD-u Orahovica sastanak su u subotu s njima održali zamjenik gradonačelnice Grada Orahovice Dalibor Fofonjka i zapovjednik DVD-a Orahovica Robert Orina.

Predstavnici Tirola su ukratko opisali vatrogastvo u svojoj pokrajini istaknuvši pritom visoku obučenost, kvalitetnu opremljenost, odličan učinak i velik broj vatrogasaca. 

„Tirolci su ponudili gostoprimstvo vatrogascima iz naše županije u svojim centrima za obuku vatrogasaca te izrazili su želju za donaciju vozila i vatrogasne opreme, kako bi našim vatrogasnim društvima pomogli u obavljanju redovnih dužnosti. Našu županiju su tirolci izabrali zbog toge što se nalazi u vrhu RH po broju i učestalosti edukacija naših vatrogasaca, a da pritom i uz mala sredstva, ostvaruju odlične rezultate, a uvjeti za ovu donaciju su  grijana garaža, motivacija za dobrovoljnim vatrogastvom, velik broj osposobljenih i educiranih, velik broj mladih vatrogasaca, ali i još veće poboljšanje u edukaciji i osposobljavanju“, poručili su iz Grada.

U ožujku iduće godine šestero vatrogasaca treba proći školu u Austriji u trajanju od 5 dana i svaka postrojba koja dobije vozilo mora na 3 dana u Tirol po vozilo i na edukaciju. Županijska vatrogasna zajednica će ukuno dobiti 9 vozila, a posrednik za ovaj projekt je bio zapovjednik DVD-a Lipik Tomislav Stokić. (Grad Orahovica)