Orahovica: Učenicima i studentima uručene stipendije

Gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin jučer je potpisala stipendijske ugovore za ovu školsku, odnosno akademsku godinu, a dodijeljene su dvije učeničke te sedam studentskih stipendija.

„Aktualna gradska vlast ukinula je kreditiranje učenika i studenta, jer nismo željeli da vi kao mladi ljudi, kao i većina vaših roditelja, budete kreditno opterećeni i prije nego što krenete u život. Smatrali smo da to nije pravedno pa smo uveli stipendiranje, što ima i većina JLS. Nema obveze povrata stipendija ako redovno izvršavate svoje fakultetske i školske obveze, a novina od ove godine, je određeni prosjek ocjena koji morate zadovoljiti. Ako ne poštujete niti taj segment stipendiranja, opet nećete morati vraćati stipendiju, ali postoji mogućnost da ne dobijete stipendije za daljnje obrazovanje. Vraćanje stipendija je jedino ako ne završite svoje školovanje u zadanim rokovima. Mislimo da je ovo pravedan način financiranja odnosno pomaganja u vašem školovanju. To je jedan oblik da vas potaknemo da završite školovanje, ostvarite što bolje uspjehe, te potom ostanete u svom Gradu, uz svoju obitelj. Bitno je da ostanete u kontaktu s Gradom , mi smo tu da vam pomognemo i olakšamo vaše školovanje“, na potpisivanju je poručila gradonačelnica, a prenio radioorahovica.com.

Učenici će tako mjesečno primati iznos od 300 kuna, dok će studenti dobivati 700 kuna. (gradonačelnik,hr/J.L., radioorahovica.com)