Orahovica: Započela sanacija sportske dvorane

U petak je započela sanacija poda u sportskoj dvorani u Orahovici koja je već skoro više od godinu dana u lošem stanju i gdje su se satovi tjelesne i zdravstvene kulture osnovne i srednje škole odvijali vrlo teško. Sportski klubovi morali su treninge odrađivati u dvoranama okolnih mjesta stvarajući tako dodatne troškove.

Podsjetimo da je osnivač škola Virovitičko-podravska županija i Grad Orahovica nema nikakve nadležnosti nad dvoranom, ali je gradska vlast zahtijevala sastanke sa županijom kako bi se napokon riješio problem dvorane tako da djeca i po lošim vremenskim uvjetima mogu održavati tjelesne aktivnosti. Županija za rad škole dobiva decentralizirana državna sredstva i  sve sanacije i investicije u školi snosi Virovitičko - podravska županija kojoj također ide i prihod od iznajmljivanja dvorane.

„Zadnji sastanak u vezi dvorane je bio u listopadu gdje smo napokon sa zamjenikom župana Virovitičko-podravske županije Darkom Žužakom i pročelnicom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesnom Šerepac uspjeli dogovoriti početak radova“, rekla je gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.

U dvorani je počelo je skidanje parketa ispod kojeg je dotrajala podloga zbog čega je i dolazilo do problema, a gradonačelnica Petin je rekla kako očekuje brzi završetak radova, jer krajnje je vrijeme da dvorana ponovo bude na usluzi učenika i sportaša: „Iako mi nismo osnivači škole već je to Virovitičko-podravska županije, Grad Orahovica osigurava sredstva za higijenu učenika, kupujemo udžbenike i radne bilježnice, osigurali smo i prehranu za učenike iz socijalno ugroženih obitelji te sufinanciramo prijevoz učenika.“

Grad Orahovica riješit će pitanje odvodnje oko dvorane kako za par godina ne bi imali isti problem i financijski trošak za što je potrebno iskopati šahte i postaviti novi sustav, a sredstva za to će biti izdvojena iz Gradskog proračuna. Da smo dozvolili da se samo promijeni parket, ponovo bi za dvije tri godine došlo do truljenja i propadanja parketa. Ne želim ništa obećavati, kada će dvorana biti gotova, ali moja predviđanja su krajem prvog i početkom drugog mjeseca naredne godine. Nama je u interesu da dvorana bude što prije gotova i poduzimamo sve kako bi to što prije riješili“,rekla je gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin. (Grad Orahovica)