Orahovica: Povećan broj upisane djece - otvara se nova jaslička grupa i kreće u izgradnju novog vrtića

Obećanje aktualne gradske vlasti da će dodatnim financijskim angažiranjem, omogućiti upis u dječji vrtić sve djece koja za to imaju potrebu, bit će ispunjeno već ove jeseni.  Povećani interes roditelja za upis djece u dječji vrtić „Palčić“ u Orahovici u odnosu na prošlu godinu, uvjetuje osnivanje još jedne jasličke skupine.

Unatoč iseljavanju mladih ljudi i cijelih obitelji, koje je posebno izraženo u Slavoniji, u Orahovici je za novu odgojno-pedagošku godinu u dječjem vrtiću upisano 12 polaznika više u odnosu na prethodnu, što čini ukupan broj od 132 djece. Dječji vrtić „Palčić“ kojemu je osnivač Grad, jedina je predškolska ustanova na području grada Orahovice zbog čega je aktualna vlast već pripremila svu dokumentaciju za rekonstrukciju zgrade dječjeg vrtića, za prijavu na najavljeni natječaj Programa ruralnog razvoja RH.

Vrijednost projekta je 8 milijuna 667 tisuća 600 kuna, a tim sredstvima obuhvaćeni su svi radovi i opremanje interijera, dvorane, uređenje okoliša. Kapacitet vrtića potrebno je povećati kako bi i u narednim godinama, sva djeca imala mogućnost boravka u dječjem vrtiću.

'Ovogodišnjim proračunom Grada za dječji vrtić smo osigurali 704 tisuće kuna, što je dostatno za rad vrtića koji je organiziran u 6 odgojnih skupina za djecu od 1 godine starosti do polaska u školu. Za novu skupinu uredit ćemo postojeći prostor u vrtiću, potpuno ga opremiti i ispuniti sve druge uvjete koji su prema standardima potrebni da bi nova jaslička skupina mogla raditi, a za to ćemo osigurati dodatnih 300 tisuća kuna. Moram napomenuti da cijena vrtića ostaje ista, dakle, nećemo dodatno opterećivati roditelje', izjavila je gradonačelnica Ana-Marija Petin. (Grad Orahovica)