Oroslavje: 230 tisuća kuna za 90 stipendija

Grad Oroslavje raspisao je natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima za ovu školsku, to jest akademsku godinu. Grad je za stipendije izdvojio 230 tisuća kuna, a učenici i studenti stipendije će primati deset mjeseci.

Naime, Grad će podijeliti 90 stipednija koje su raspoređene u tri kategorije. Prva kategorija obuhvaća 12 stipendija za nadarene učenike i šest studentskih stipendija. Druga kategorija obuhvaća 32 učeničke i 16 studentskih stipendija po socijalnom kriteriju. Posljednja kategorija odnosi se na šest učeničkih i šest studentskih stipendija za deficitarna zanimanja. Srednjoškolci će tako mjesečno primati 300 kuna, a studenti 400 kuna. 

Grad će također podijeliti šest stipendija iz područja sporta, četiri stipendije iz područja umjetnosti te dvije stipendije za one s posebnim potrebama.

Učenici i studenti se mogu prijaviti na natječaj još deset dana, a zahtjevi se dostavljaju Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Oroslavja, osobno ili preporučeno poštom. (gradonačelnik.hr/J.L.)