Oroslavje: 280 tisuća kuna za sufinanciranje školske kuhinje

Grad Oroslavje prošlog je tjedna započeo s realizacijom nove mjere sufinanciranja školske kuhinje, za što će iz Proračuna biti izdvojen iznos od 280 tisuća kuna. Ova mjera donesena je još prilikom usvajanja Proračuna, kad je gradonačelnik Emil Gradičak prihvatio amandman po kojem će Grad Oroslavje sufinancirati 50 posto cijene prehrane za svu djecu koja pohađaju Osnovnu školu Oroslavje i Područnu školu Krušljevo Selo, a čiji roditelji imaju prebivalište ne području Oroslavja.

Kad su demografske mjere u pitanju, treba podsjetiti i da je Gradsko vijeće Grada na svojoj je posljednjoj sjednici prihvatilo prijedlog gradonačelnika o povećanju gradskog sufinanciranja cijene vrtića, čime su cijene za roditelje snižene sa 800 na 640 kuna za prvo dijete, za drugo dijete roditelji će ubuduće plaćati 320 umjesto dosadašnjih 400 kuna, dok je smještaj za treće dijete besplatan.

 Uz to, Grad Oroslavje krajem je prošle godine povećao i broj učeničkih i studentskih stipendija te su ih podijelili 106, 20 više nego 2017. godine. (gradonačelnik.hr/J.L.)