Oroslavje: U godinu dana doselilo 239 novih stanovnika

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grad Oroslavje je u ponedjeljak proslavio svoj Dan grada, a gradonačelnik Emil Gredičak tim je povodom izvjestio o ključnim projektima u Gradu, donosim portal zagorje.com. Gredičak je, tako, izvjestio kako je od sada svima u centru grada dostupan širokopojasni besplatni Internet, a istaknuo je i kako je Oroslavje prvi grad u Hrvatskoj koji je u potpunosti modernizirao i rekonstruirao javnu rasvjetu. Uz to, Grad bilježi i porast izravnih prihoda od 20-ak posto u prvoj polovici ove godine u odnosu na lanjsku, ali i pad nezaposlenosti i povećane gospodarske aktivnosti.

'Od 1. kolovoza 2017. do 1. kolovoza 2018. 239 novih stanovnika prijavilo je boravište u Oroslavju, stoga svojim građanima moramo pružiti još kvalitetniju uslugu', kazao je Gredičak, govoreći i o socijalnnom karakteru gradskog proračuna te povećanim naknadama za novorođene, subvencijama udžbenika, prijevoza, stipendijama i slično.

Povodom Dana Grada djeci je 13. i 14. kolovoza omogućeno besplatno korištenje animacijskog parka 

Gradonačelnik je najavio i projekt rekonstrukcije dječjeg vrtića i društvenog doma u Slatini, a spomenuo je i brojne komunalne radove koji su izvršeni.

'Turizam je sve jača grana u Oroslavju, odvijaju se brojne manifestacije, raste broj noćenja, a i otvoren je Park znanosti koji ima rekordnu posjećenost. Uvijek moramo tećiti biti što bolji,a pritom ne zaboraviti tko smo i odakle dolazimo', istaknuo je Gredičak. (izvor: zagorje.com)