Oroslavje: Upisano dva prvašića više nego lani, sve učenike dočekat će besplatni udžbenici i radni materijali

Iako je brojka mala, za grad poput Oroslavja je i dva nova učenika u prvom razredu puno. Tim više je podatak bitan u vrijeme kada velik broj škola upisuje manje učenika, a neke područne škole se i zatvaraju. U Oroslavju i matična i područna škola taj problem nemaju i ove su godine upisali 43 prvašića. Inače, Krapinsko-zagorska županija  prema preliminarnim podacima ima najveći porast broja prvašića u odnosu na lani. 

Gradonačelnik Oroslavja se je nedavno pohvalio i brojkom od 10 više novorođenih beba u ovoj godini u Gradu u odnosu na lani. 

Oroslavje je inače peti u RH po izdvajanju iz proračuna za obrazovanje, a treći po izdvajanju iz proračuna za predškolsko obrazovanje. Grad financira 50 % prehrane za učenike osnovne i područne škole i 100% za obitelji s tri i više učenika, povećao je iznos sufinanciranja vrtića, zatim cjelodnevnog boravka u osnovnoj školi, povećan je nadalje iznos stipendija, financiraju se pomoćnici u nastavi, kao i prijevoz učenika, a Grad je i donio odluku o sufinanciranju obrazovnog materijala za osnovnoškolce. Naime, nakon što je država odlučila financirati udžbenike, Krapinsko-zagorska županija uključila se je zajedno s nekim gradovima u financiranje ostalih potrebnih radnih materijala za školu.

Trenutno najvažniji projekt na prostoru grada je proširenje i adaptacija postojećeg gradskog vrtića „Cvrkutić“. (L.K.)