Osijek: U školama čak 67 prvašića više nego lani!

Grad Osijek u ovu je školsku godinu krenuo sa izuzetno pozitivnim brojkama – u prve razrede upisano je 929 prvašića, čak 67 više nego prošle godine.

U našem prošogodišnjem istraživanju sa samog početka rujna, a koje je bilo temeljeno na tada još privremenim podacima, Grad Osijek je imao 842 upisana prvašića, 48 manje nego 2016., kad ih je bilo 890. Ta brojka se na kraju popela na sada službenu prošlogodišnju brojku od 862 prvaša, a ovogodišnjih 929 prvašića apsolutni je rekord u posljednjih nekoliko godina. Tu je bitno napomenuti i da Osijek ove godine bilježi veći broj ukupno upisanih učenika kojih je 7.298, čitav jedan razred više nego lani kad ih je bilo 7.269.

Gradonačelnik Ivan Vrkić zadovoljan je, naravno, ovakvim brojkama.

'To je za naš grad u neku ruku utješna nagrada. Grad Osijek se u posljednjih nekoliko godina stabilizirao, trendove rasta primjećujemo i u drugim segmentima življenja, ali bilo bi posve krivo pripisati si nekakve zasluge radi mjera Grada kojima se pomaže mladim obiteljima. Iako kao jedinica lokalne samouprave pomažemo i mlade obitelji, mi tu možemo i moramo u budućnosti učiniti puno više. Možda toliko ne samim mjerama usmjerenim direktno na mlade obitelji, već svim svojim aktivnostima, usmjerenima i prema obrazovanju, kulturi, sportu, poduzetništvu itd… koji Osijek danas, a nadam se još više i sutra, čine idealnim gradom za odrastanje, školovanje, rad i življenje. Osobno mi je takav oduvijek, a moja je zadaća da ga u okviru gradskih ovlasti, takvoga činim i drugima', komentira Vrkić. (gradonačelnik.hr)