Pomoć i podrška poduzetnicima

Otvoren prvi Poduzetnički centar u gradu Kaštela

U Kaštelima je otvoren prvi Poduzetnički centar, i nalazi se u Kaštel Starome, u ulici Kneza Višeslava 4.  Riječ je o jedinstvenom centru informiranja malog i srednjeg poduzetništva kao i centra za promicanje i poticanje ideja poduzetništva kako bi se doprinijelo gospodarskom razvoju, primjenom inovativnih i profesionalnih poslovnih rješenja.

Osnovan je i namijenjen kaštelanskim poduzetnicima i svima koji to žele postati, sa ciljem pružanja besplatne stručne podrške u brojnim segmentima poslovanja. 

Poduzetnički centar je formiran uz potporu Grada Kaštela, Splitsko-dalmatinske županije i Ministarstva poduzetništva i obrta.

Poduzetnicima sa šireg područja grada Centar bi omogućio besplatnu uslugu:

1. Savjetovanja za Mjeru aktivne politike zapošljavanja HZZ-a – Potpore za samozapošljavanje – start up tvrtke.
2. Savjetovanja i tehničke pomoći za Mjeru aktivne politike zapošljavanja HZZ-a – Potpore za zapošljavanje kod već postojećih poduzetnika.
3. Savjetovanja u vezi s osnivanjem tvrtke (postupak osnivanja, odabir pravnog oblika – obrt, d.o.o., j.d.o.o., OPG i dr., porezni tretman – porez na dohodak, porez na dobit, plaće, doprinosi i dr., PDV i sl.)
4. Savjetovanja u vezi poslovanja pravnog subjekta
5. Savjetovanja u vezi kreditnih programa za poduzetnike početnike
6. Savjetovanja u vezi kreditnih programa za investicije
7. Informiranja i savjetovanja o mogućnostima apliciranja na EU fondove
8. Informiranja i savjetovanja o mogućnostima apliciranja na nacionalne Programe bespovratnih potpora
9. Edukacije i radionice ciljanim skupinama korisnika o mogućnostima EU fondova

Primarno svojstvo PC Kaštela je da bude potporna institucija svim poduzetnicima kako bi se na jednom mjestu dobile sve bitne i potrebne informacije i savjeti vezano za pokretanje ili poslovanje tvrtke te EU fondove. (Grad Kaštela)