U Križevcima otvoren najveći Razvojni centar i Tehnološki park u Hrvatskoj

Najveći Razvojni centar i Tehnološki park na području Republike Hrvatske danas je svečano otvorio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i time omogućio ulazak u novu fazu pažljivo planiranog i uspješno realiziranog projekta poticanja malog i srednjeg poduzetništva. Pomno razmotrene mogućnosti kako iskoristiti prostor bivše vojarne i današnji rezultati pokazali su da je RCTP najbolji izbor jer je maksimalno iskorišten prostor na dobrobit svih Križevčana i županije.

Svečanom su otvorenju, uz ministra Tolušića, gradonačelnika Grada Branka Hrga, njegovih zamjenika Ivana Vuka i Tomislava Katanovića, župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena i zamjenika Darka Sobote, ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekta EU Tomislava Petrica bili prisutni mnogobrojni gradski i županijski vijećnici te poduzetnici s područja Koprivničko-križevačke županije.

Gradonačelnik Branko Hrg zahvalio je svima koji su od početka vjerovali u ideju o izgradnji RCTP, prvenstveno Upravnom odjelu za gospodarstvo i financije koji je bez pomoći vanjskih suradnika marljivo radio i dokazao kako ljudska kreativnost i vjera nema granica. Križevci neka budu poticaj i primjer svima kako grad s manjim brojem stanovnika itekako može ostvariti velike projekte i planove.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren podsjetio je sve prisutne o otvaranju brze ceste Gradec-Križevci kao događaju koji će svakako obilježiti ovu godinu, no ono što će je zapečatiti upravo je današnji dan, dan kada smo otvorili RCTP vrijedan 37 milijuna kuna.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić uputio je čestitke Gradu i županiji na ostvarenoj investiciji kazavši kako nije mala stvar da od 150 gradova prijavljenih na natječaj samo njih 15, među kojima je i Grad, povuku sredstva iz Europskih fondova. To je svakako pokazatelj postojanja ustrajnosti i ozbiljnosti u namjeri da se projekt privede svrsi.

Po završetku svečanog dijela uslijedila je podijela Ugovora o zakupu tvrtkama korisnicma prostora, točnije njih dvanaest prvi su poduzetnici koji će svoju djelatnost proširiti u novouređeni prostor RCTP. Ugovore su zakupnicima podjelili direktor Križevačkog poduzetničkog centra Tihomir Hodak i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric.
Vlč. Stjepan Soviček blagoslovio je prostor nakon čega su svi prisutni imali priliku razgledati isti.

RCTP Križevci na prostoru ukupne površine 8.490 m2 nudi malim i srednjim poduzetnicima proizvodne, izložbeno-prodajne i uredske prostore po subvencioniranoj cijeni uz korištenje brojnih usluga poduzetničkih potpornih institucija u svrhu unapređenja i razvoja njihovog poslovanja. (Grad Križevci)