Otvoreno najmodernije dječje igralište u Novoj Gradiški

Mnoštvo djece svih uzrasta, roditelja, baka i djedova, kao i predstavnika gradske vlasti okupilo se 8. listopada na svečanom otvorenju najmodernijeg dječjeg igrališta u gradu, u naselju Urije. Pozdravne je  i riječi zahvale sponzorima, uputio gradonačelnik Vinko Grgić, a otvorila su ga djeca simboličnim presjecanjem vrpce. I bio je to najljepši poklon najmlađima uz Dan neovisnosti.

 

-Definitivno sam najsretniji gradonačelnik u ovom trenutku, a vidite i po klincima kako su sretni. Zaslužili su vjerujte igralište koje će i kvalitetom i organizacijom bit njima na volju. Postojeća oprema s ovog igrališta je  razmještena  Ul. Matije Gupca i u Ljupinu- rekao nam je u razgovoru gradonačelnik. Također je dodao:"Pa moja zamisao prije tri godine je u GV bila takva da grad i to smo ugradili u proračun, svake godine izgradi jedno lijepo igralište. Na žalost ta praksa nije nastavljena i samo je jedno igralište napravljeno u tri godine. Ja pokrećem novu praksu i na godinu ćemo također napraviti igralište. Da li ovakvo ili manje, ovisi o nama, novcu i sponzorima, a o lokaciji ćemo još odlučiti" .

 

Uz klackalice, penjalice, "gusarski brod", tobogan, ljuljačke , sve je osigurano i gumenim podlogama kako bi djeci pružili dodatnu sigurnost, a postavljene su i klupe za odrasle.

 

Inicijativa za izgradnju igrališta

 

-Inicijativa je krenula od Mirele i Alena Glavaša te Saše Bakovića. Grad je osigurao 120.000,00 kuna za ovu namjenu, ostali dio sredstava u vrijednosti oko 100.000,00 kuna dobili smo od naših sponzora i hvala im na tome. Moram napomenti da smo imali i dobar dio volontera koji su pomagali u realizaciji ovoga projekta, npr. kolege inženjeri Vanja Španović i Dario Akmačić koji su volonterski pomogli u ovom projektu. Uostalom, i sam sam besplatno crtao. Zahvaljujem i Manueli Kumić, predsjednici Udruge slijepih grada NG, preko koje smo projekt realizirali- istaknuo je gradonačelnik Grgić.

 

-Želim zahvaliti inicijatorima, našoj Mireli Glavaš i njezinom suprugu Alenu, svima koji su pomogli.  Ovo je samo početak obnove naših igrališta. Ja se nadam da ćemo nastaviti s tom inicijativom. U postupku smo obnove igralište u Dječjem vrtiću “Radost”. U suradnji s LAG-om i našom Ivanom Trupina koja je preko Zaklade “Slagalica” dobila projekt uredit ćemo i ovo igralište. Tu smo poravnali teren, posijali travu, sad krećemo s radovima. Ne spavamo, radimo, i trudimo se što više raditi- naglasila je, među ostalim Vena Đapić, zamjenica gradonačelnika.

 

-Ovo je najljepši poklon koji su djeca i mi koji se bavimo djecom mogla dobiti na kraju Dječjeg tjedna i uistinu hvala svima odraslima što su omogućili da djeca mogu boraviti na svježem  zraku. Svakako ćemo koristiti ovo igralište i u sklopu radionica DND-a a i škola  "M. Lovrak" je blizu pa ćemo dolaziti s djecom- rekla nam je, među ostalim Verica Lukačević, predsjednica Društva naša djeca.

 

-Zadovoljstvo je otvorenjem novog igrališta izrazila i Vera Trobić, ravnateljica Dječjeg vrtića NG te najavila kako će ga koristiti i vrtićanci. Okupljena djeca i odrasli počastili su se besplatnim hot-dogovima, keksima, kolačima, sokovima, zahvaljujući Gradu i Odsjeku za društvene djelatnosti, kao i Turističkoj zajednici grada, a bilo je lijepo vidjeti i čelne ljude grada i društvenih djelatnosti kao i gradskih institucija i ustanova u službi djece. Naime, upravo su oni posluživali naše najmlađe sugrađane. (Grad Nova Gradiška)