Pag: Otvara se prvo klizalište ikad na otoku

Danas se u 18 sati u Pagu otvara prvo umjetno klizalište ikada napravljeno na otoku. Otvorenje klizališta uveličat će nastup polaznika Dječjeg vrtića „Paški mališani“ i dolazak Svetog Nikole, a klizanje će biti besplatno za sve posjetitelje.

“Ovo klizalište je postavljeno, jer želimo s nečim novim razveseliti prije svega djecu i mlade, a onda i sve druge koji vole i znaju klizati,“ rekao je gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić te nadodao kako je cijeli ambijent oko klizališta napravljen kako bi se posjetitelji svih uzrasta mogli zabaviti.

Klizalište je uređeno u jednom od nekadašnjih skladišta soli, koje se u Pagu uobičajeno naziva II. magazin. Uz klizalište se postavljene adventske kućice s raznovrsnom ponudom, hrane, slastica, pića, a cijeli je prostor bogato ukrašen u duhu Adventa. Klizalište je središnji dio ovogodišnjeg Adventa u Pagu.

U ovogodišnjoj paškoj božićnoj bajci bit će raznih programa, među ostalim tu je i kuća Djeda Božičnjaka, koncerti, dječja lutkarska predstava, vrtićke i školske predstave, predavanja i radionice, te božićni domjenak s građanima koji i ove godine organizira Grad Pag u suradnji s gradskim tvrtkama. Klizalište će biti otvoreno i poslije Božića, do 13.siječnja svakog dana od 16:00 do 22:00 sata.

U organizaciji Adventa sudjeluju Grad Pag, Župni ured Pag, Dječji vrtić „Paški mališani, Osnovna škola „Jurja Dalmatinca“, Srednja škola, „Bartula Kašića“, Gradska glazba Pag, Turistička zajednica Grada Paga, Pag II. d.o.o., udruge i tvrtke Grada Paga. , a pokrovitelji su Grad Pag i Turistička zajednica Grada Paga. (Grad Pag)