Pazin: Dječjem vrtiću odobreno 5,27 milijuna kuna za Projekt rekonstrukcije

Grad Pazin je na svojim službenim facebook straniciama objavio kako je Dječjem vrtiću "Olga Ban" Pazin odobreno 5,27 milijuna kuna potpore za projekt rekonstrukcije zgrade od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Iznos potpore je 80 posto od ukupno prihvatljivih troškova projekta.

Ravnateljica DJečjeg vrtića "Olga Ban" Pazin, Vesna Rusijan poručila je kako će se ovim projektom riješiti problem nedovoljnog vrtićkog prostora za svu upisanu djecu.

"Projektom rekonstrukcije postojeće zgrade vrtića u Pazinu, kojeg je 2016. sačinila projektantica Tatjana Berton, postiže se proširenje prostora za ukupno 770 četvornih metara bruto. Time se rješava postojeći problem nedostatka prostora u odnosu na broj upisane djece i propisanu organizaciju rada ustanove za rani i predškolski odgoj. U prvom redu rješava se problem nedostatka prostora za dnevni odmor djece, veličina soba za dnevni boravak djece usklađuje se s propisanom Državnim pedagoškim standardom.Postojeće sobe dječjih boravaka, njih četiri, rekonstruirat će se na način da se uklone postojeći vanjski zidovi te će ih se izmjestiti na južnoj strani, prema dječjem igralištu, na način da svaka soba dobije veću, propisanu površinu od 60 kvadrata", kaže ravnateljica Rusijan koja je i sklopila ugovor o sufinanciranju projekta.

Projektom će se osigurati i prostori za rad zaposlenika, stručnih suradnika i odgajatelja kao i prostori potrebni za pripremu i procjenu rada s djecom. Također će se obnoviti najstariji dio zgrade koji jeizgrađen 1971. godine. Uredit će se i prilaz vrtiću, a osoba s poteškoćama u kretanju će se prilagoditi dostupnost objektu kao i sanitarije. (gradonačelnik.hr/L.U.)